NU.nl heeft zondag als eerste Nederlandse nieuwsmedium een miljoen volgers bereikt op Twitter. Het account heeft er acht jaar en vier maanden over gedaan om dat voor elkaar te krijgen.

De eerste tweet die met @NUnl werd verstuurd ging over de rellen in Amsterdam na de bekerhuldiging van Ajax. Dat was op 7 mei 2007. 

En sindsdien is het hard gegaan. Dinsdag 17 september 2013 bereikten we de toen nog magische grens van 500.000 volgers. Daar bleef het niet bij. We hielden u via Twitter altijd op de hoogte van het allerlaatste nieuws, maar gingen daar heel zuinig mee om. En dat blijven we doen.

In de afgelopen maanden klikten er gemiddeld 18.400 mensen per dag op linkjes van het NU.nl-account en werden we per dag gemiddeld 376 keer geretweet. De afgelopen periode (ongeveer een maand) kregen we er gemiddeld 1.158 volgers per dag bij.

De meest gevolgde volger van @NUnl is het eigen account van de Amerikaanse president Barack Obama, met 63,3 miljoen volgers. Assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooij is met ruim 1,4 miljoen volgers de meest gevolgde Nederlandse volger. Dat gegeven lijkt vooralsnog niet voldoende voor een EK-ticket voor Oranje. 

'Bots'

Let wel: ongeveer 46 procent van onze volgers zijn 'echt'. De rest zijn zogenaamde 'bots' of accounts die nauwelijks actief zijn. Per dag bereikt NU.nl rond de 2,7 miljoen mensen. 

62 procent van onze volgers is man, 38 procent vrouw. De populairste interesses van onze volgers? Volgens Twitter is 90 procent van de volgers, niet geheel verwonderlijk, geïnteresseerd in algemeen nieuws. Eenzelfde percentage van onze volgers is geïnteresseerd in filmnieuws,

Als de NU.nl-volgers over televisieprogramma's twitteren gaat dat vooral over sport (52 procent) of om drama (42 procent). Nieuwsprogramma's volgen pas veel later, met slechts 19 procent.

Samen met Facebook is Twitter uitgegroeid tot een belangrijk middel om onze lezers te bereiken, dus gaat de redactie onaflatend door met het versturen van tweets over nieuws en achtergronden. Op naar de 2 miljoen!