We zijn bij NU.nl weer iets nieuws aan het ontwikkelen: Een applicatie waarmee wijzelf én onze lezers te allen tijde kunnen livestreamen via hun smartphone. Het prototype hiervan willen we gaan testen tijdens de start van de Tour de France in Utrecht. Wie doet er mee?

Op zaterdag 4 juli gaan we op NU.nl (onder meer) live video maken vanuit het publiek in Utrecht. Staat u langs de route of woont u in het gebied en heeft u een iPhone (de app voor Android is nog niet klaar), en zou u het leuk vinden om te filmen en uw beelden (met naamsvermelding) op NU.nl uit te zenden?

Graag!

Opgeven?

Opgeven hiervoor kan door een mailtje te sturen naar mark@nu.nl (ook voor vragen) en ons te laten weten of u een bezoeker bent of in Utrecht vanuit uw huis gaat filmen.

Uiterlijk begin volgende week laten we weten of u mee kunt doen. U krijgt dan instructies voor het downloaden en gebruiken van onze test-app.

Wat wordt er vervolgens van u verwacht?

Alleen dat u enige tijd filmt. Van een paar minuten tot langer: alles is welkom. Het gaat hier nadrukkelijk om een test.

Wat gebeurt er dan met die beelden?

Die komen binnen bij de redactie van NU.nl, waar de regie kiest welke beelden op welk moment ook daadwerkelijk worden uitgezonden.

Via de app kunnen redactie en gebruiker ook met elkaar communiceren.