Sinds ruim een jaar experimenteert NU.nl met regionaal nieuws in verschillende steden en streken. Onze regiokaternen zijn te vinden op NU.nl/regio, maar ook in de app op uw mobiele telefoon of tablet. Daarvoor is het wel nodig dat u uw locatie met ons deelt. Hoe werkt dat eigenlijk?

Wat gebeurt er als ik mijn locatie deel met NU.nl?
Indien u in een van de steden of streken woont waar we een regiokatern hebben, krijgt u een blokje met regionaal nieuws te zien op de voorpagina van de NU.nl-app. Dat geldt ook voor belangrijke evenementen. We kunnen er namelijk voor kiezen om sommige katernen alleen te tonen in een bepaalde omgeving. Zo ziet u onze dossiers over bijvoorbeeld Lowlands, Pinkpop of de Vierdaagse alleen als u daar in de buurt bent (en u uw locatie met NU.nl heeft gedeeld).

Hoe deel ik mijn locatie op een iOS-telefoon of tablet?
Ga op uw toestel naar de 'Instellingen' van uw besturingssysteem, en klik op 'Privacy' -> 'Locatievoorzieningen' (die moet aan staan). Vervolgens kiest u voor: NU.nl -> 'Bij gebruik van app'.

Hoe deel ik mijn locatie op een Android-telefoon of tablet?
Android-gebruikers in een van de actieve regio's vinden het katern al automatisch in hun app. U kunt deze instelling ook handmatig aanpassen binnen de NU.nl-app. Kies in de app voor de optie 'Instellingen' door op de knop met drie verticale puntjes te klikken. Kies vervolgens voor de optie 'Positie bepaling (GPS)'. Deze optie is ingeschakeld wanneer het vinkje in het blokje zichtbaar is.

Welke regiokaternen zijn er op NU.nl?
We hebben inmiddels acht actieve regionale katernen, waarbij we veelal samenwerken met lokale mediapartners. NUregio bestaat op dit moment uit Amsterdam (in samenwerking met AT5), Groningen (in samenwerking met GIC), Utrecht (samen met DUIC), Breda (samen met BredaVandaag), Salland (samen met Salland Centraal), Beveland en Walcheren (samen met Weekblad de Bode) en Rottterdam. Den Haag staat op mobiel om technische redenen even 'uit' en met het Twente-katern zijn we in juni gestopt.

Zijn er steden of regio's die volgens u een eigen NU.nl-katern verdienen? Laat het ons weten: chris.heijmans@nu.nl