NU.nl publiceert dagelijks ruim tweehonderd artikelen. Begrijpelijk dat u die niet allemaal ziet. Daarom testen we een nieuw blok op de voorpagina met 'gemiste artikelen'.

Het is het meest gênante moment voor mij als hoofdredacteur van NU.nl. Ik wijs de redactie per mail op een interessant bericht en binnen een minuut volgt er een reactie: "Dank voor de tip, dat nieuws hadden we gisteren al."

Ai. Helemaal gemist.

Toch is zo'n moment vrij bijzonder, omdat ik denk dat ik als hoofdredacteur toch bovengemiddeld vaak op de voorpagina van NU.nl zit. Het kán dus voorkomen dat ik iets mis.

En dat zal u dus ook hebben.

Samen met TNO hebben we een functie ontwikkeld waarin artikelen aangeboden worden die u sinds uw laatste bezoek gemist hebt. Dit artikelaanbod is gebaseerd op uw bezoekgedrag en het blok is dus voor iedereen anders. 

We willen deze functionaliteit graag testen met een klein groep lezers. Meld u hier aan.

Hoe werkt de test?

Klik op de persoonlijke link die u via ons krijgt en maak de komende dagen gebruik van de (mobiele) website. De functionaliteit werkt momenteel nog niet in onze apps.

Vanaf de tweede dag ziet u een extra blokje op de voorpagina met persoonlijke tips van gemiste artikelen. Na vijf dagen ontvangt u een e-mail met een korte vragenlijst.

Waar moet u op letten?

We zijn voornamelijk benieuwd of de suggesties die we in het blok tonen daadwerkelijk interessant zijn voor u.

Het is belangrijk dat u tussentijds geen cookies verwijdert, want die hebben we nodig om te bepalen welke artikelen we tonen. Het extra blok wordt alleen op het toestel getoond waar u op dit moment gebruik van maakt.