Ruim een jaar geleden begonnen we met een Gronings katern aan een experiment met regionaal nieuws op NU.nl. Inmiddels zijn we tien regiokaternen verder en breiden ook de samenwerkingen met lokale mediapartners steeds verder uit. Tijd voor een kleine update. 

Al eind vorig jaar was NUamsterdam een van de regionale nieuwskaternen die we hebben toegevoegd aan NUregio. Aanvankelijk schreef onze kleine regioredactie dat katern zelf vol, en publiceerden we er berichten op van persbureau ANP.

Die nieuwsberichten worden vanaf maandag 1 juni aangevuld met nieuws van de Amsterdamse stadszender AT5. Een prachtige samenwerking, waarmee we onze Amsterdamse lezers nog veel beter denken te kunnen bedienen met nieuws dat dicht bij hen staat. Ook de video's van AT5 zijn een prachtige inhoudelijke aanvulling op NUamsterdam. Kortom: Daar zijn we blij mee. 

De samenwerking met AT5 is in eerste instantie een test van drie maanden, die bij wederzijdse tevredenheid wordt voortgezet.

Geert van der Veen, coördinator multimedia bij AT5, zegt daarover: "We gaan dit experiment met NU.nl aan om te kijken of we zo weer een nieuw publiek kunnen bereiken. En natuurlijk omdat we het gewoon tof vinden om alles dat we maken te delen met een zo groot mogelijk publiek!" 

Twente, Breda, Beveland en Walcheren

Verder: Eerder dit jaar zijn we al gestart met een katern voor Twente, een voor Breda en katernen voor de zeeuwse eilanden Beveland en Walcheren

Voor NUtwente hebben we de handen ineen geslagen met de collega's van TC Tubantia. De zeeuwse katernen maken we samen met Weekblad de Bode en in Breda is BredaVandaag onze redactionele partner. 

In totaal nu 10 regio's

Dit alles brengt het totaal van regio's op NU.nl op tien. Dat wil zeggen: Als we Den Haag meetellen. In de apps, waar in de betreffende regio's een blok met lokaal nieuws op de NU.nl-voorpagina tonen, staat Den Haag om technische redenen even 'uit'. Maar, lezers uit Den Haag, we werken eraan om die rubriek zo snel mogelijk nieuw leven in te blazen. Beloofd!

NUregio bestaat verder nog uit Groningen (in samenwerking met GIC), Utrecht (samen met DUIC), Salland (samen met Salland Centraal) en Rottterdam.

We zijn heel benieuwd wat u vindt van ons regionale nieuwsaanbod tot nu toe. En ook welke steden of regio's volgens u absoluut een eigen NU.nl-katern verdienen. Laat het vooral weten: wilma@nu.nl