Maandag brengen wij een update uit van onze app voor iPhone en iPad van NU.nl. Hieronder leest u wat er nieuw is.

Zonder er hier een al te technisch verhaal van te maken; onze iPhone- en iPad-app is zowel boven als onder de motorkap compleet vernieuwd.

Dit geeft ons niet alleen de ruimte om sneller dingen aan te passen of te verbeteren, onze app heeft nu ook een ontwerp in lijn met de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple, iOS 8.

U vindt de app in de AppStore.

Wat gaat u merken?

Het uiterlijk van de app is onder handen genomen, zodat de leesbaarheid van onze nieuwsberichten is verbeterd. Ook de weer- en verkeerwidgets hebben een nieuw uiterlijk. Zo heeft de regenradar een prominentere plek gekregen en illustreren we het weer nu met ingezonden foto's van onze bezoekers.

Tot slot ondersteunen we nu de nieuwe schermformaten van de iPhone 6 en 6 plus.

Zijn er nog andere nieuwe dingen?

We hebben een Net binnen-widget gemaakt voor in het berichtencentrum van iOS (die opent u door vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te swipen). Hierin vindt u altijd de laatste berichten die op NU.nl zijn geplaatst.

Om de Net binnen-widget te activeren klikt u in het berichtencentrum op Vandaag, scrollt u helemaal naar beneden en klikt u op Wijzig. U ziet dan alle widgets die u kunt toevoegen en  klikt op het plusje om de widget te activeren.

Mijn NU, de plek waar u uw favorieten nieuwsonderwerpen kunt volgen, is een tijdslijn geworden waarin we de berichten in chronologische volgorde brengen. Onder de titel van het artikel kunt u zien wanneer het artikel is gepubliceerd en onder welk nieuwsonderwerp het artikel valt.

Aan de andere kant zijn we gestopt met het maken van de Dag van NU. Deze samenvatting van het belangrijkste nieuws van de dag bleek minder in trek bij jullie dan we hadden verwacht. We stoppen nu al onze energie in het verbeteren van Dit wordt het nieuws, het overzicht van het nieuws dat komen gaat.

Het blijft overigens wel mogelijk om een overzicht te krijgen van het belangrijkste nieuws van de dag. Dat kan via onze nieuwsbrief (elke dag om 12 uur in uw mailbox, aanmelden kan hier) of door te kijken naar de Minuut, waar we al het grote nieuws brengen in een video van één minuut.

En nu?

Nu gaan we door met het ontwikkelen van onze app. In de komende updates gaan we alle verschillende secties (bijv. Entertainment, Sport en Tech) een eigen voorpagina geven - zodat er meer ruimte is voor nieuws en achtergronden.

Ook is het binnenkort mogelijk om eenvoudig vanuit de app foto's en video's met onze redactie te delen, gaan we het voetbalscorebord verbeteren en bieden we straks de optie om pushberichten te ontvangen als er groot nieuws is in uw regio.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat u van onze nieuwe app vindt. Mailen kan via mobielsupport@nu.nl, Twitteren via #nieuwnu.