Mark Tuitert nieuwe schaatscolumnist NU.nl

Mark Tuitert wordt columnist voor NU.nl. De olympisch kampioen van 2010 gaat schaatscolumns schrijven.

Tuitert (34) zal op regelmatige basis columns aanleveren gedurende het schaatsseizoen. De eerste verschijnt donderdag.

Hij stopte eerder dit jaar als topschaatser, maar blijft de sport op de voet volgen. ''Ik voel me nog nauw betrokken bij het schaatsen en vind het leuk erover te schrijven'', verklaart Tuitert.

De geboren Holtenaar zal zijn licht laten schijnen over schaatsevenementen en ontwikkelingen in de sport. ''Hoe staat het schaatsen ervoor? Hoe is het om topsport te beleven en wat komt er bij kijken?''

''Vanuit mijn ervaringen als topsporter met een open blik naar mijn grote passie kijken, er over nadenken en er een mening over vormen zijn voor mij uitdagingen die ik graag aanga. Het spreekt mij aan om dit met het grote publiek van NU.nl te delen.''

Zijn eerste column, aan de vooravond van de NK afstanden, is hier te lezen: 'Waarom wij de beste zijn'

Lees meer over:
Tip de redactie