22 oktober lanceren wij een geheel vernieuw NU.nl. Vragen kunt u stellen via nieuw@nu.nl, maar hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen.

Waarom een nieuw NU.nl?

1) Steeds meer gebruikers bezoeken de website via mobiele telefoons en tablets; ook op deze apparaten moet de site optimaal getoond worden. Vooral de snelheid van de site moest hiervoor omhoog.

2) De site heeft voor het laatst een opfrisbeurt gehad in 2011, daarom was het nodig ook het design aan te passen aan deze tijd (logo's en beeldmerk, typografie, kleurenpalet, beeldgebruik en stijl, basis lay-outs en templates)

3) De redactie heeft nu veel meer vrijheid bij het opbouwen van pagina's en artikelen. Zo kunnen ze  het verhaal optimaal ondersteunen met beeld, video, quotes en infographics. Ook kan de redactie bij belangrijk nieuws echt uitpakken met beeld op de voorpagina.

4) Naast het laatste nieuws wordt het voor de gebruiker steeds belangrijker om overzicht te krijgen op NU.nl. Wat mag je niet gemist hebben op een dag? Hiervoor introduceren wij de Dag van NU: een overzicht met het belangrijkste nieuws van de dag.

5) Tot slot bevat de site vanaf nu nog meer nieuws, doordat NUzakelijk en NUgeld vanaf vandaag nog meer onderdeel zijn van NU.nl.

Dat allemaal om onze lezers de beste en meest complete leeservaring te bieden op elk scherm. 

Wat er verandert er voor mij?

1) De site heeft nieuwe kleuren die passen bij de katernen (Sport, Entertainment, Tech en Zakelijk).

2) De site is breder geworden voor een beter overzicht. Ook hebben we meer ruimte voor beeld binnen het nieuwe NU.nl.

3) Een vernieuwd menu.

4) NU.nl is nu gemakkelijk te bekijken op elk apparaat (computer, telefoon en tablet), waarbij de site zich automatisch aanpast aan uw schermgrootte. U gaat dus niet meer naar een aparte mobiele site als u NU.nl bezoekt vanaf een mobiel apparaat. 

5) Verder kunt nu ook op de website elke dag vanaf 17.00 uur de Dag van NU bekijken; een overzicht van dé belangrijkste nieuwsonderwerpen van die dag.

Wat betekent 'responsive'?
Bij een responsive website past de weergave van een site zich automatisch aan naar de breedte van het scherm. Een responsive NU.nl past zich dus automatisch aan naar computer, tablet of smartphone.

Wat is het verschlil tussen apps en de site?
De website gebruikt u in de (mobiele) browser (bijv. Internet Explorer, Safari of Google Chrome), onze apps zijn speciaal ontwikkeld voor de besturingssystemen van uw mobiele telefoon en tablet. De apps kunt u downloaden via de App Store, Google Play, Windows Store, Windows Phone Store of Blackberry World. De apps bieden u de extra mogelijkheid om uw gebruikt te personaliseren.

De site werkt niet goed in Internet Explorer 8
Wij ondersteunen niet alle oude browsers, omdat deze verouderd zijn. Internet Explorer 8 is bijvoorbeeld in 2009 gelanceerd en sindsdien zijn er al vele nieuwe versies gelanceerd.  Download hier de laatste versie van Internet Explorer.

Mag ik het oude NU.nl terug?
We begrijpen dat een nieuwe vormgeving even wennen is, maar het 'oude' NU.nl is echt aan vervanging toe. We vinden uw mening hierover uiteraard belangrijk, en daarom is het nieuwe NU.nl vanaf het begin in samenspraak met onze lezers ontwikkeld. Als u vragen of opmerkingen heeft, dan kunt u terecht bij: nieuw@nu.nl.

Waarom zijn de kleuren aangepast?
De vernieuwde kleuren sluiten beter aan bij onze merkrichtlijnen en onze merkextensies NUzakelijk, NUsport en NUtech.

Waarom is NU.nl breder?
De nieuwe site is nu beter geschikt voor de meest gangbare schermformaten. En we zijn flexibeler bij het indelen van de pagina's, zo kan de redactie het nieuws nog beter onder de aandacht kan brengen met waar nodig (1) beeld, (2) video en (3) infographics. 

Wat is de Dag van NU?
De Dag van NU is het overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag. De NU.nl redactie publiceert elke dag om 17.00 de Dag van NU; als u deze heeft bekeken, dan bent u helemaal bij over wat hét nieuws van die dag is geweest.

Wat is het verschil tussen de verschillende versies op desktop, tablet en mobiel?
Op de desktop versie van de site is de navigatie iets anders; het menu toont altijd aan de linkerkant van de pagina. Op tablet en mobiel is het menu beschikbaar onder het menu-icoontje. 

Waar is de mobiele website gebleven?
De mobiele website m.nu.nl is overgegaan in het nieuwe NU.nl. We hebben nu een complete website voor alle schermen. Alle berichten van NU.nl zijn daarmee beschikbaar op elk scherm.

Blijven de apps bestaan?Ja, de apps blijven bestaan. De website gebruikt u in de (mobiele) browser (bijv. Internet Explorer, Safari of Google Chrome), onze apps zijn speciaal ontwikkeld voor de besturingssystemen van uw mobiele telefoon en tablet. De apps kunt u downloaden via de App Store, Google Play, Windows Store,Windows Phone Store of Blackberry World. De apps bieden u de extra mogelijkheid om uw gebruikt te personaliseren, zoals het volgen van nieuwsonderwerpen en het ontvangen van push-notificaties.

Vragen, tips en ideeën?
●    Ik heb een vraag over het nieuwe NU.nl: waar kan ik terecht?
●    Ik wil adverteren op NU.nl: waar kan ik terecht?
●    Ik heb een tip: waar kan ik terecht?
Stuur uw mail naar: nieuw@nu.nl

Zijn de advertenties anders?
Ja, de advertentie die u bij het oude NU.nl op de desktop in het midden van de nieuwsartikelen ziet, wordt niet meer getoond. Daarnaast is er een nieuwe positie op de voorpagina gekomen. Voor verdere vragen over de advertenties op het nieuwe NU.nl kunt u terecht bij support@nieuwnu.zendesk.com

Wat doen jullie met mijn feedback?
Alle feedback die via nieuw@nu.nl binnenkomt proberen wij persoonlijk af te handelen. Wij nemen alle feedback en tips mee in de doorontwikkeling van de website en de apps, want deze zijn nooit af.

Lees er meer over in het blog over 'de nieuwe huiskamer' van onze hoofdredactie.

Privacy. Welke informatie bewaren jullie van mij?
Voor alle informatie verwijzen wij u naar ons privacy statement: klik hier.