NU.nl is in mei gestart met het publiceren van regionaal nieuws uit Groningen. Inmiddels zijn daar de regio’s Amsterdam, Utrecht en Salland aan toegevoegd. Vanaf vandaag verschijnt dit nieuws in deze regio's automatisch in de apps van NU.nl.

In de NU.nl apps voor Android en sinds vandaag ook iPhone en iPad vinden lezers, die hun locatie delen met de app, automatisch een extra blok met regionaal nieuws. Bezoekers van de website vinden het via het speciale katern nu.nl/regio.

De redactie van NU.nl werkt daarvoor samen met regionale partners. In Groningen is dat de Groninger Internet Courant, die met een vijfkoppige redactie al meer dan vijftien jaar verslag doet van het nieuws uit Groningen en omliggende gemeenten. In Utrecht heeft NU.nl een samenwerking met de Utrechtse Internet Courant en in Salland met SallandCentraal.nl.

Hoe deel ik mijn locatie?

In iOS kun je onder instellingen - privacy - locatievoorzieningen locatie delen aanzetten.
Heb je een Android-toestel? Ga dan via de menuknop van je toestel (of het menu icoontje in de bovenbalk) naar de instellingenpagina. Vink daar de checkbox 'locatie delen' aan.

Wat doen jullie met 'mijn locatie' en wat houdt 'mijn locatie' in?

Je kunt kiezen om je locatie te delen met onze Android en iOS app voor een lokaal weerbericht (alle regio's), en lokaal nieuws (Amsterdam, Groningen, Utrecht en Salland).

Ook zetten we speciale dossiers over bijvoorbeeld Pinkpop, Lowlands en de Vierdaagse op de voorpagina in de apps van bezoekers van deze evenementen. Mocht er een lokale advertentiecampagne draaien, dan kun je die ook tegenkomen in de app als je je locatie deelt.

Niks van locatiegegevens wordt gekoppeld aan een persoon of opgeslagen in de app. Elke keer dat een locatie nodig is, wordt het opgevraagd vanuit het Android/iOS systeem. Aan de hand van zendmasten voor mobiele telefoons en WiFi accesspoints wordt je locatie geschat. Dit is niet erg nauwkeurig (straal van aantal honderden meters), aangezien dit meer dan accuraat is voor lokaal weer, lokaal nieuws en eventuele lokale advertenties. 

Meer informatie daarover vind je hier.

Waarom hebben jullie nog geen nieuws over de regio waar ik woon?

We hebben gekozen om te beginnen met vier regio's, om goed te kunnen zien of bezoekers van NU.nl net zo enthousiast zijn over dit project als wij. Mocht dit zo zijn, dan zijn we zeker van plan om nog meer regio's toe te voegen. Moeten we dan beginnen met de regio waar jij woont? Laat het ons weten in de reacties onder dit bericht.