Achter de schermen werken we al maanden aan een nieuw ontwerp voor NU.nl, vanaf vandaag kunt u allemaal meekijken naar het voorlopige resultaat.

NU.nl bestaat dit jaar 15 jaar. En gedurende die jaren is het uiterlijk nauwelijks veranderd. De hoogste tijd dus voor verandering.

Niet omdat we graag veranderen óm het veranderen, maar een redesign is hard nodig. Het uiterlijk van de website van NU.nl komt niet meer overheen met dat van onze mobiele apps, en - belangrijker - technisch gezien is de site verouderd.

Zo hebben we nu nog een aparte mobiele site, waar veel minder op te vinden is, en is de redactie heel erg beperkt bij het aankleden van artikelen.

Het nieuwe NU.nl past zich automatisch aan aan het scherm waarop het bekeken wordt. Ook kan de redactie uitpakken met video's, foto's, infographics en andere interactieve elementen.

Tot slot hebben we dit moment aangepakt om een begin te maken met het uitbreiden van het aanbod van NU.nl. Nu hebben we nog aparte sites voor sport-, tech- en zakelijk nieuws, binnenkort vindt u dit allemaal op NU.nl. Dan brengen we dus ook het laatste voetbal- en wielrennieuws op de vertrouwde, overzichtelijke manier, maar ook kunt u de uitslagen en standen in de belangrijkste voetbalcompetities gewoon via NU.nl vinden.

De eerste stap is het uitbreiden van ons economiekatern. Daar vindt u straks - naast het belangrijkste nieuws en achtergronden - ook meer berichten uit de zakelijke wereld en praten we u bij over alles dat u moet weten over persoonlijke financiën.

Uiteraard beseffen we dat veel mensen gewend zijn aan het uiterlijk van NU.nl, daar zijn we bij het opnieuw ontwerpen dan ook heel zuinig op geweest. Het moet herkenbaar NU.nl blijven: snel, ongekleurd en overzichtelijk.

Via beta.nu.nl kunt u bepalen of we daarin geslaagd zijn.

Meer over de testversie van het nieuwe NU.nl.