Het mag best langer zijn, ook op NU.nl

NU.nl staat vooral bekend als brenger van het laatste nieuws. Kort en snel. En dat zijn we ook. Maar de laatste tijd brengen we ook steeds meer langere verhalen - duiding en achtergronden bij het nieuws en mooie interviews. 

Met succes. Zo is dit stuk over het verdwenen vliegtuig van Malaysia Airlines al bijna anderhalf miljoen keer gelezen. Daarmee is het één van de meest gelezen stukken op NU.nl van dit jaar.

Natuurlijk is dit een extreem voorbeeld, want álles over deze zoektocht werd goed gelezen, maar het staat voor meer. Ook andere overzichtsartikelen zijn in trek. Deze bijvoorbeeld, over de ziekte MERS. Vrijdag staat het portret over de geliquideerde topcrimineel Gwenette Martha in de top 10. 

Dat al deze stukken nooit op de voorpagina van NU.nl hebben gestaan, maakt hun populariteit des te specialer.

Bovendien merken we dat de lengte van een verhaal geen remmende factor is. Het mag van u best langer zijn. Ook op NU.nl.

Dat hadden we al geleerd op NUtech, daar besteden onze lezers de meeste tijd in reviews, die gemiddeld veel langer zijn dan nieuwsberichten.

NUweekend

Enkele maanden geleden zijn we gestart met NUweekend. Een speciaal katern met langere achtergrondstukken voor in het weekend. En ook dat is een succes. Gemiddeld trekken deze verhalen nu al één miljoen pageviews per week, maar nog interessanter: mensen blijven langer in deze stukken. Zelfs twee keer langer dan gemiddeld in een stuk op NU.nl.

Snel en kort zullen we altijd blijven, maar met NUweekend gaan we óók verder.

Dit weekend kunt u een uitgebreid interview lezen met journalist Glenn Greenwald, die met Edward Snowden publiceerde over de spionage van Amerikaanse geheime dienst. Daarnaast blikken we met Giovanni van Bronckhorst terug op het WK van 2010, bespreken we met deskundigen de toekomst van spraakbesturing van mobiele telefoons, nemen we met programmadirecteuren het afgelopen tv-seizoen door en hebben we een profiel geschreven over de Oeigoeren, de bevolkingsgroep die deze week in het nieuws kwam door een aanslag in China en duiden we de aanstaande verkiezingen in Oekraïne en Egypte

Veel leesplezier.

Lees meer over:
Tip de redactie