De voorpagina van NU.nl heeft vanaf vandaag een extra blok. In Entertainment vindt u voortaan al het nieuws uit de categorieën Cultuur & Media en Achterklap.

Deze verandering heeft als doel om NU.nl nog overzichtelijker te maken. Momenteel bundelen we in het blok Overig namelijk nieuws uit maarliefst elf categorieën.

Hierdoor staat nieuws over de huispakken van stylist Roy Donders tussen een wetenschappelijk bericht over een Chileens walviskerkhof en een voorbeschouwing op dancefeest Sensation onder een artikel over de voordelen van borstvoeding.

Onlogisch en onoverzichtelijk, vinden wij. Bovendien plaatsen we zoveel nieuws in Overig, dat het op drukke tijden bijna niet bij te houden is.

Update app

Dit is niet de enige verandering aan NU.nl. Onze apps voor iPhone en iPad zijn namelijk ook op de schop gegaan. En eerlijk is eerlijk: dat werd ook wel eens tijd.

De apps zijn helemaal aangepast aan iOS 7, het nieuwe besturingssyteem van Apple, en het is nu mogelijk om nog meer voorkeursrubrieken in te stellen. NU.nl is vanaf nu op de iPad ook rechtop te lezen, in de zogenaamde portrait modus.

Daarnaast is de TV Gids vernieuwd, zijn live voetbalwedstrijden beter te volgen in ons scorebord en hebben we voor onze zakelijke lezers het katern Ondernemen toegevoegd.

Wij zijn uiteraard erg benieuwd wat u van deze update vindt. Mail ons, of twitter met #nieuwnu.

Download hier de vernieuwde app voor iPhone en iPad hier de update van onze Android-app.