NU.nl zendt tijdens de Olympische Spelen een dagelijkse talkshow uit.

Vanaf 7 februari wordt er in het programma NUtalk: Winterspelen iedere dag een kwartier vooruitgeblikt op de gebeurtenissen in Sotsji. De talkshow is dagelijks vanaf 6.30 uur te zien op NU.nl. De presentatie is in handen van oud-zwemmer en olympisch medaillewinnaar Johan Kenkhuis.

Het programma is een olympische gids die ook scherp in de gaten houdt wat sporters en supporters op social media doen. De mooiste foto’s, video’s en meest bijzondere en opvallende tweets worden behandeld.

NUtalk vertelt wie je moet volgen op Twitter en welke Instagram-accounts de moeite waard zijn. Daarnaast staat het programma via Skype in contact met verslaggevers en sporters in Sotsji. NUtalk: Winterspelen is zowel op de website als mobiel op ieder moment te bekijken.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl: "Met dit programma bieden we onze 3,5 miljoen dagelijkse bezoekers tijdens de Spelen iets bijzonders. NUtalk: Winterspelen is niet alleen de nieuwsupdate die mensen van NU.nl gewend zijn, het is ook een gids voor de dag die zorgt dat je niets hoeft te missen."

NUtalk: Winterspelen wordt vanaf 7 februari op werkdagen uitgezonden tot 22 februari. De talkshow is in zijn geheel te bekijken, maar alle items zijn ook los beschikbaar. De opnamelocatie, &samhoud places, wordt omgedoopt tot 'Olympische lounge' waar bezoekers dagelijks opnames en live wedstrijden kunnen volgen.

NU.nl pakt tijdens de Olympische Spelen ook uit met een nieuwsdossier, daarin staan naast verslagen van de belangrijke evenementen ook reacties, statistieken, video's en foto's uit Sotjsi.

Trailer van NUtalk: Winterspelen