Januari 2014 staat voor NU.nl in het teken van innovatie. Zo beleven we de finale van NUlab, lanceren we onze eerste smartwatch-app en gaan we bouwen voor Google Glass.

Op 9 januari wordt tijdens een live webinar besloten welke drie ideeën uit NUlab doorgaan naar de bootcamp. Daar worden de concepten binnen een week uitgewerkt tot prototypes, die we dit jaar mogelijk verder gaan ontwikkelen.

Welke tien ideeën nog in de race zijn lees je hier. Wil je live meekijken tijdens de selectie, stuur ons dan een e-mail.

Glass

Met ondersteuning van Raimo van der Klein, die met Glasseffect het eerste bedrijf voor Google Glass services in Nederland is begonnen, gaan we op 9 januari in drie kleine teams bouwen aan de eerste toepassingen van NU.nl voor Google Glass.

Met een club product ontwikkelaars, IT'ers en ontwerpers bekijken we die dag wat er allemaal kan met dit nieuwe apparaat, wat vanuit NU.nl interessant is en wat er nu al gemaakt kan worden.

Natuurlijk met in het achterhoofd dat het nog toekomstmuziek is, maar die klinkt al wel erg mooi. Het zal in 2014 nog niet gebeuren, maar straks kun je nog makkelijker foto's delen van nieuwswaardige gebeurtenissen, bekijk je - terwijl je op familiebezoek bent - in je ooghoek de tussenstand in de eredivisie en attendeert NU.nl je op een file, terwijl je naar je werk rijdt.

Wil je op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen? Stuur dan een mail naar nieuw@nu.nl.