NUtech lanceert vandaag een app voor Android-smartphones en -tablets. De app is gekoppeld aan die van NU.nl, zodat handig van het ene platform naar het andere gesprongen kan worden.

NUtech is begin dit jaar gestart en richt zich op nieuws en achtergronden over internet, gadgets, mobiel, games en apps. Door deze verdieping van NU.nl in het leven te roepen hebben we de redactie verder kunnen uitbreiden, en hebben we nog meer technieuws kunnen schrijven.

Dit gaat erg goed. Gemiddeld komen er maandelijks 1,6 miljoen unieke bezoekers op NUtech.nl, die gezamenlijk 4,5 miljoen berichten lezen. Ook op NU.nl stijgt het aantal lezers van de Tech-rubriek.

Omdat meer dan de helft van de bezoekers via mobiele apparaten op NUtech komt, is het de hoogste tijd voor een aparte app. We hebben ervoor gekozen eerst een app voor Android te maken, omdat de meeste bezoekers van NU.nl dit besturingssysteem gebruiken. iOS volgt in 2014.

Beter linken

Met de komst van deze app is het voor het eerst mogelijk om vanuit de NU.nl-app te linken naar een andere app van NU.

Als u op NU.nl een nieuwsbericht leest en door wilt klikken naar een achtergrondartikel, komt u nu niet op de site van NUtech, maar in de app. Zodat u daar makkelijk en sneller kunt doorlezen. In de toekomst willen we dit ook voor de apps van NUsport en NUzakelijk mogelijk maken.

De app van NUtech is te downloaden in de Google Play Store.