Elke week selecteert de redactie van NUfoto.nl een bijzondere nieuwsfoto. In een interview met de fotograaf komen wij het verhaal achter de foto te weten.

Deze week: The Color Run in Amsterdam van fotograaf Mohammed Ajammal.

Bekijk de foto op groot formaat

"De foto is genomen op 26 mei bij de eerste editie van de Color Run in het Sloterpark in Amsterdam. De mensen op deze foto gaan helemaal uit hun dak nadat ze het parcours van 5 kilometer hadden afgelegd. Deze foto vind ik zelf mooi omdat je in één opslag ziet waar het die dag over ging: feest, kleur en vrolijke mensen.

Ik volg altijd wat er speelt in mijn stad, Amsterdam. Dit event kwam ik tegen via Facebook en ik besloot er foto’s te maken. Ik was niet de enige met dat idee want er waren veel fotografen aanwezig. Het was dus zoeken naar een mooi plekje.

Ik had geen accreditatie maar mocht uiteindelijk toch overal foto’s maken van de organisatie. Ze waren zo tevreden met mijn foto’s, dat ik ben uitgenodigd om ook foto’s te maken bij de volgende edities in Zwolle en Utrecht. Super!

Ik heb die middag duizenden foto’s gemaakt. Je bent continu aan het kijken waar wat bijzonders gebeurt. Toen het feest na de finish van start ging en iedereen begon te dansen, heb ik een aantal foto’s gemaakt. Deze sprong er het meest uit, daarom heb ik deze foto geüpload naar NUfoto.nl.

Ik ben al sinds 2009 lid van NUfoto, maar fotografeer al veel langer. Alleen durfde ik mijn werk niet te laten zien. NUfoto heeft mij hiermee geholpen. Door de respons ben ik nu niet meer onzeker over mijn werk."

Bekijk meer lezersfoto's op NUfoto l Zelf nieuwsbeeld uploaden