De grootste groep bezoekers van NU.nl komt per dag één a twee keer naar onze websites of in onze app. Daarom kiezen we er ook voor om onze berichten over actuele gebeurtenissen altijd zo te schrijven, dat ze op ieder moment een overzichtelijke stand van zaken geven.

Nadeel van deze aanpak is wel, dat het voor mensen die iedere seconde op de hoogte willen blijven, lastig is om te zien of er updates zijn en waar die dan in een verhaal staan.

We zetten tijdens evenementen of breaking news steeds vaker een liveblog in, maar we broeden ook op een manier om ons nieuws op een andere manier te brengen. Eén aanpak zou kunnen zijn om alle updates uit een stuk (tekst, tweets, foto's, video's, kaarten) chronologisch onder elkaar te plaatsen. Met eventueel de mogelijkheden om al deze losse updates te delen en de optie om je te abonneren op een verhaal, zodat je een pushbericht krijgt bij iedere update.

Hieronder staat een eerste schets van hoe zoiets er uit zou kunnen zien. Omdat wij altijd benieuwd zijn naar de mening van onze bezoekers, kunnen jullie na het bekijken van dit bericht een enquete invullen. Bij voorbaat dank.

Explosieven afgegaan in Boston
​Media melden 100 gewonden en zeker 2 doden

0.23
De president gebruikte het woord 'terrorisme' niet, maar maakte wel duidelijk dat sprake was van aanslagen. "We weten nog niet wie dit heeft gedaan en waarom en mensen moeten oppassen dat ze niet te snel conclusies trekken."

0.19
Bekijk hier beelden van de persconferentie:

0.18
"Alle federale mensen die nodig zijn worden in gezet. We zullen alles uitzoeken. We gaan uitzoeken wie dit heeft gedaan en waarom dit is gedaan", zei Obama zojuist nadat hij zijn medeleven overbracht. "Maar vergis je niet: de daders zullen de volledige aandacht van justitie krijgen. We zullen ze ter verantwoording roepen."

0.13
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) volgt de ontwikkelingen in Boston op de voet. "We doen ons best om meer te weten te komen over de achtergronden van de explosies tijdens de marathon van Boston,” zegt een woordvoerder. Ze kon niet zeggen of de veiligheidsmaatregelen in Nederland na de explosies in de VS zijn verscherpt. "Over de beveiliging van personen en gebouwen doen we nooit mededelingen."

23.58
Voor zover bekend zijn er twee aanhoudingen gedaan die mogelijk verband houden met de explosies in Boston. In de stad is een man aangehouden met een wit busje. The New York Post meldt dat een man met de Saudische nationaliteit is aangehouden in een ziekenhuis in Boston.

23.54
Obama zal iets na middernacht Nederlandse tijd een statement afgeven.

23.52
De beveiligingsdienst van president Obama heeft het beveiligingsniveau bij het Witte Huis verhoogd. Er is een gebied rondom de residentie van de president afgezet.

23.49
Naast de twee explosieven bij de finish van de marathon zou er nog een derde bom zijn afgegaan bij de JFK-bibliotheek, zei het politiehoofd van Boston Ed Davis tijdens de eerste persconferentie. Later bleek dit om een brand te gaan.

23.46
The Boston Globe en Reuters maken nu melding van ruim 100 gewonden.

23.18
Het mobiele telefoonverkeer is stilgelegd uit angst dat telefoons worden gebruikt om bommen te laten ontploffen.

23.17
De website van de krant Boston Globe meldde dat er aan de Commonwealth Avenue die evenwijdig loopt aan de Boylston Street waar de marathon eindigde, een winkelcentrum is ontruimd.

23.14
De politie van Boston heeft bevestigd dat er in ieder geval 2 doden en 49 gewonden zijn gevallen, zo meldt CNN. Dit aantal kan nog oplopen. Alle gewonden zijn van de plek des onheils weggevoerd.

23.13
In ieder geval 49 gewonden gemeld, 4 explosieven ontploft.

22.59
Naast de twee explosieven bij de finish van de marathon is er nog een derde bom afgegaan bij de JFK-bibliotheek, zei het politiehoofd van Boston tijdens de eerste persconferentie. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.

22.58 
Bekijk hier beelden van de persconferentie:

22.57
"We roepen mensen op om naar huis of naar hun hotel te gaan. Het is niet verstandig om samen te scholen. Dit is een lopende gebeurtenis", zei het politiehoofd tijdens een persconferentie.

22.46
Het luchtruim boven de plaats van het incident is afgesloten.

22.18
Volgens CNN is het aantal gewonden opgelopen tot 28.

22.17
NBC meldt dat het om huisgemaakte explosieven gaat

22.10
President Obama is inmiddels op de hoogte gebracht.

22.08
De politie van Boston heeft bevestigd dat er in ieder geval 2 doden en 22 gewonden zijn gevallen, zo meldt CNN. Dit aantal kan nog oplopen.

22.04
Door de explosieven opruimingsdienst is een derde explosief gevonden. Het team heeft deze gecontroleerd af laten gaan. Of er nog meer explosieven zijn is nog niet bekend

22.03
In totaal zouden er minsten 30 gewonden zijn gevallen.

21.59
Bekijk hier nieuwe beelden.

21.56
Bij het Mandarin Hotel zou een explosief gevonden zijn, meldt de BBC. De politie ontruimt het gebied. Ook andere hotels worden ontruimd. 21.55 - Volgens de inschrijving namen 73 Nederlanders deel aan de marathon.

21.53
Op deze foto is het moment van de explosies vastgelegd. 

21.45
Hoewel de verantwoordelijken voor de explosies nog niet bekend zijn verschillende Amerikaanse staten in hoogste staat van paraatheid gebracht.

21.38
De politie van Boston bevestigde dat er zeker één explosie was aan de finish. Daar hadden zich duizenden toeschouwers op tribunes verzameld, terwijl duizenden lopers de eindstreep passeerden. De Boston Marathon beleefde maandag zijn 117e editie. De stad ligt aan de oostkust, ongeveer 650 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Washington. 21.35 - Fox News spreekt van drie doden, AP meldt twaalf gewonden.

21.31
Bekijk de eerste beelden.

21.30
Meerdere zwaargewonden en drie doden gemeld. Politie ter plaatste meldt dat er ook bij het Mandarin Hotel een explosief zou zijn gevonden. De omgeving wordt ontruimd.

21.26
Locatie van de explosies


Grotere kaart weergeven

21.25
Sommige gewonden bloeden hevig en missen ledematen. Ze worden naar tenten gebracht die voor vermoeide marathonlopers zijn opgesteld. De explosies waren circa drie uur nadat de winnaars de finish hadden gepasseerd in Boylston Street in het zuidwesten van het centrum van de stad.

21.21
Media op internet meldden dat er twee grote ontploffingen waren en dat zwaargewonden worden afgevoerd.

21.11
Bij finish van de marathon van Boston hebben zich twee explosies voorgedaan. Hierbij zijn gewonden gevallen, zo meldt AP.

Klik hier om mee te doen aan de enquête