Oud & Nieuw

De oude iPhone-app van NU.nl was mooi, maar wij vonden dat het beter kon. Dus hebben we een compleet nieuwe gebouwd met veel meer content en een aantal leuke nieuwe functionaliteiten. 

Die nieuwe app staat sinds begin november in de Appstore, na de eerste noodzakelijke update gaan we de oude app langzaam uitzetten.

Wat moet je daarvoor doen?

Download de nieuwe app (via deze link) en verwijder de oude. De nieuwe NU-app is te herkennen aan een nieuw logo en de naam NU.nl i.p.v. NU. In die oude app verschijnt binnenkort geen nieuws meer.

Voor de iPad app gebruikers is het een update van de NU HD iPad app. We hebben deze app 'universeel' gemaakt en daarmee geschikt voor iPad én iPhone.

Hoewel we begrijpen dat het vervelend is om over te stappen naar een nieuwe app op de iPhone, is het vanaf nu één keer updaten voor iPad en iPhone. Bovendien worden ál je persoonlijke instellingen onderling uitgewisseld tussen de apps.

Waarom deze verandering?

Omdat je via de nieuwe app handiger het laatste nieuws kunt lezen. Onder ieder katern op de voorpagina kun je doorklikken naar meer nieuws. Via een uitklapbaar menu kun je ook eenvoudig door alle katernen scrollen.

Meer artikelen

In de nieuwe app staan meer artikelen. Zo zijn de actuele nieuwsdossiers toegevoegd, bevat de app alle oude artikelen en vind je er meer beeld en cartoons. Al het beeld is bovendien van retina kwaliteit.

Personaliseren

Dankzij een aantal functies kun je de NU.nl op je mobiel nu ook personaliseren. Je kunt nieuwsfilters aanmaken op trefwoorden die onder een artikel staan. Al het nieuws over dat onderwerp staat bij Mijn Filters overzichtelijk bij elkaar. Je ziet met een cijfertje hoeveel nieuwe artikelen er over het onderwerp gepubliceerd zijn en je kunt er voor kiezen om een push notificatie te krijgen, als er nieuws is over dit onderwerp.

Al gelezen

Ook onthoudt de app welke artikelen je al hebt gelezen, die worden dan lichter van kleur. Als je een artikel later wilt lezen, dan kun je die bewaren door op het sterretje rechts bovenaan te klikken. Deze artikelen vind je onder ‘Lees Later’ in het uitklapbare menu.

Voorkeursrubrieken

Tot slot kun je het bovenste deel van het uitklapbare menu inrichten met je eigen voorkeursrubrieken. Druk op ‘wijzigen’, je kunt dan vijf katernen oppakken en verslepen net onder de voorpagina. Als je van de voorpagina met je vinger naar rechts veegt, ga je meteen naar die voorkeursrubrieken.

Delen en reageren

We hebben het delen en reageren makkelijker gemaakt. Je kunt je NUjij-, Twitter- en/of Facebook-accounts eenvoudig koppelen. NUjij is in de app geïntegreerd.

iPad vs iPhone

Als je ook een iPad hebt, en iCloud hebt geactiveerd, dan wisselen de apps alle persoonlijke instellingen uit. Je ziet in je iPad app welke artikelen je al hebt gelezen, Lees Later en Filters zijn gesynchroniseerd, net als je voorkeursrubrieken.

Voor iPhone 3

Helaas is het nodig om minimaal OS5.0 te hebben voor de nieuwe app. Voor gebruikers met een oude iPhone die niet kunnen updaten naar deze software versie, is het mogelijk om de nieuwe mobiele site als zogenaamde 'web app' te gebruiken.

Ga naar m.nu.nl en druk op de onderste balk op het delen pijltje. Kies de optie 'zet in beginscherm'. Je krijgt dan een app icoontje op je starscherm, waarmee je makkelijk de mobiele site kunt openen.

Feedback

Blijf ons vooral feedback sturen via nieuw@nu.nl of op Twitter (#nieuwnu). Nu we al onze apps in eigen beheer maken kunnen we storingen veel sneller verhelpen.

NUwerk

Tip de redactie