Sinds de lancering van de nieuwe mobiele site van NU.nl en de nieuwe app voor iPhone en iPad hebben we behoorlijk wat feedback gekregen. Complimenten, maar ook kritiek. Dank voor beide. We zijn alles nog volop aan het ontwikkelen, opmerkingen helpen ons daar geweldig bij.

Inmiddels staat de eerste update van de app al klaar. Die gaat er voor zorgen dat de iPhone-app sneller wordt en maakt het ook weer mogelijk om in één keer omhoog te scrollen als je op het klokje klikt.

We dienen de update deze week in, dan is het afhankelijk van de snelheid van Apple wanneer je die in de AppStore kunt verwachten.

Als je andere problemen ondervindt, of vragen of suggesties hebt om deze app te verbeteren, laat het ons weten via nieuw@nu.nl of via de feedbackfunctie in de apps. 

iPad in landscape

Veel mails gingen over de iPad-app. Die is alleen ontworpen voor de liggende, landscape-, stand van de iPad. Alhoewel we goed kunnen begrijpen dat dit vervelend is als je gewend bent de app in 'portrait' te gebruiken, is het een keuze die we gemaakt hebben om het nieuwe concept en design het beste tot zijn recht te laten komen.

Mobiele site op tablet

Als je met een smartphone of tablet op een link van NU.nl klikt, of zelf NU.nl in je browser intypt, dan geven we standaard de (nieuwe) mobiele site weer. Deze schaalt naar de grootte van je toestel, en zal daarom dus altijd beeld en tekst 'goed' tonen. We laten vervolgens één keer per bezoek een banner zien die de app voor het toestel wat je gebruikt promoot, omdat we menen dat een app de mooiste manier biedt om NU.nl te gebruiken.

Maar: Keuzevrijheid van onze gebruikers staat voorop. Je kunt er dus ook voor kiezen om de gewone website te bekijken, via de 'toon desktop versie'-link onderaan de pagina. 

NU.nl op Android

Die heeft ook een update gekregen. In 2013 zullen we compleet nieuwe apps voor Android-telefoons en -tablets lanceren.