
Tientallen mensen staan DNA af om slachtoffers Watersnoodramp te identificeren
Dat meldt forensisch onderzoeker Hans Geldof van politie Zeeland-West-Brabant in gesprek met het AD. "We weten nog niet of dat in alle gevallen ook zinvol is, maar dat die bereidheid er is, vind ik al heel positief", aldus Geldof.
De reacties niet alleen van mensen uit Zeeland, maar van familieleden uit het hele land.
De Watersnoodramp die grote delen van Zeeland in februari 1953 onder water zette, eiste 1836 slachtoffers. Er staan nog altijd 105 mensen als vermist geregistreerd. Maar tegelijkertijd liggen er ook nog tientallen doden naamloos begraven. Zij konden destijds niet worden geïdentificeerd.

Dit gebeurde er tijdens en na de Watersnoodramp in 1953
'Familie wil zeker weten wie er in graf ligt'
Inmiddels zou dat met DNA-onderzoek wel mogelijk kunnen zijn. AD en de Zeeuwse krant PZC lanceerden recent een podcast over dit onderzoek, De vermisten van '53. Verwantschapdeskundige Carla van Dongen van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dringt er bij familieleden van vermisten op aan mee te werken aan het onderzoek.
"Ook al is het niet voor jezelf, dan misschien voor andere mensen binnen de familie, die toch willen weten waar die vermiste persoon is gebleven", stelde zij eerder. "Doe het dan voor hen, zodat iedereen die op een begraafplaats ligt, ook een naam krijgt."
NUjij: Uitgelichte reacties