Twee automobilisten van achttien jaar moeten hun rijbewijs inleveren vanwege zeer gevaarlijk verkeersgedrag ten opzichte van een ambulance. Zij haalden de ambulance in, gingen slingerend ervoor rijden en trapten meerdere keren abrupt op de rem.

Het incident gebeurde zondag 7 augustus rond 20.30 uur. De ambulance was toen op weg van Spijkenisse naar een ziekenhuis in Rotterdam. Aan boord van de ambulance lag een hartpatiënt.

Door het levensgevaarlijke rijgedrag van de twee automobilisten moest de ambulancechauffeur ook meerdere keren stevig op de rem trappen. Dit was voor de hartpatiënt duidelijk voelbaar en de verpleegkundige zag het hartritme en de stress bij de patiënt meteen toenemen, zo meldt de politie. De patiënt kwam uiteindelijk veilig aan in het ziekenhuis voor controle.

De politie hield de mannen na een rit van tien minuten staande. Volgens de twee mannen uit Spijkenisse reden ze zo omdat ze boos waren op de ambulancechauffeur. Die zou hun eerder geen voorrang hebben gegeven.

De achttienjarige automobilisten moesten hun rijbewijs inleveren en kregen een proces-verbaal voor bedreiging en belemmering van hulpverleners en gevaarlijk rijgedrag. Binnenkort moeten zij voor de rechter verschijnen.