Het hulppunt van het Rode Kruis bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel blijft voorlopig gesloten. De hulporganisatie vindt de situatie rond het aanmeldcentrum voor haar medewerkers te onveilig om hun werk te kunnen doen, zegt een woordvoerder woensdag tegen NU.nl.

Het Rode Kruis opende begin augustus een zogenoemd humanitair servicepunt (HSP) bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. Daar konden wachtende asielzoekers terecht voor eerste hulp, informatie en "een luisterend oor".

Vanwege meerdere incidenten, waaronder een vechtpartij afgelopen zondag, is het steunpunt sinds maandagmiddag gesloten. De hulporganisatie was van plan het steunpunt woensdag weer te openen.

Dinsdagavond vond er opnieuw een vechtpartij plaats. Daarom besloot het Rode Kruis om het steunpunt ook woensdag nog gesloten te houden. De organisatie gaat per dag bekijken of de veiligheid rond het aanmeldcentrum genoeg verbetert.

"Wij zijn hier om mensen te helpen, maar onze medewerkers moeten zich ook veilig voelen. Ons servicepunt kan pas weer open als we zeker weten dat onze medewerkers hun werk veilig kunnen doen", zegt de woordvoerder.

Volgens het Rode Kruis komen dagelijks meer dan 150 hulpverzoeken binnen bij het servicepunt.