Zeven handhavers van de gemeente Zoetermeer zijn bij een voertuigcontrole in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig mishandeld door een groep van zo'n vijftien mensen, vertelt een woordvoerder van de gemeente Zoetermeer aan NU.nl. De politie heeft tot nu toe vier personen aangehouden.

Vier boa's hebben verwondingen opgelopen, zoals een gebroken bovenarm, hoofdletsel, bulten en blauwe plekken. Een van hen is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere zorg. De relschoppers hebben ook de auto van de handhavers vernield.

De gemeentelijke handhavers wilden tijdens hun dienst een voertuig controleren dat stilstond op een kruising aan de Vogeldreef in de wijk Seghwaert. "Vervolgens werden ze belaagd door een groep van ongeveer vijftien mensen, onder wie de inzittenden van de auto en een groep mensen uit de omgeving", vertelt de gemeentewoordvoerder.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dit en spreekt van "een toeloop van mensen". Na een korte achtervolging werden de boa's mishandeld, meldt Omroep West.

"De handhavers hebben de noodknop moeten gebruiken voor spoedassistentie van collega's en van de politie. Dat moet voor hen een verschrikkelijke situatie zijn geweest die een grote impact op het hele team heeft", zegt burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer.

De handhavers hebben aangifte gedaan. "De personen die dit geweld op hun kerfstok hebben, zullen flink aangepakt worden", verzekert Bezuijen. "Geweld tegen hulpverleners is absoluut onacceptabel en ontoelaatbaar."