Bij het Gelderse Dodewaard en bij Venlo zijn zaterdag lichamen in het water gevonden. In beide gevallen gaat het om personen die zijn verdronken tijdens het zwemmen. In de Kennemerduinen in Noord-Holland wordt gezocht naar een vermiste persoon in het water.

De 44-jarige Duitser, die op bezoek was in Nederland, was aan het zwemmen en werd meegezogen door de stroming, vertelt een politiewoordvoerder. De hulpdiensten troffen de man aan na een grote zoekactie waarbij ook een politiehelikopter werd ingezet.

De man werd uiteindelijk een paar honderd meter verder gevonden aan de Waalbandijk, waar hij het water inging. De woordvoerder benadrukt dat de politie en Rijkswaterstaat er altijd op aandringen niet in de Waal te gaan zwemmen. "Het is een verraderlijke rivier, met een sterke stroming."

Zaterdag om 7.50 uur kreeg de brandweer ook een melding over iemand die in de Maas bij Venlo lag. Duikers van de brandweer vonden het lichaam aan de Maaskade. Na onderzoek van de politie blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf. De familie van de persoon is ingelicht.

Nieuwe zoekactie naar vermiste zwemmer in Kennemerduinen

In de Kennemerduinen wordt zaterdag weer met duikteams gezocht naar een persoon die in 't Wed bij Overveen ging zwemmen. De 32-jarige man werd vrijdagavond niet gevonden.

In verband met de zoekactie roept de politie ertoe op het gebied niet te bezoeken. Een woordvoerder van de politie laat aan NH Nieuws weten dat de kans klein is dat de man levend wordt teruggevonden en vermoedt dat hij is verdronken.