De politie heeft dinsdag nog eens twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij afvaldumpingen op de A7. Het gaat om een twintigjarige man uit het Friese Gorredijk en een negentienjarige inwoner van het Groningse Opende.

Op verschillende locaties werden op 28 juli en 1 augustus pallets, afval, asbest en hout op de snelweg gedumpt en in brand gestoken. Een voertuig botste ter hoogte van Frieschepalen op gedumpt afval en raakte zwaar beschadigd.

Het asbest was volgens de politie zo schadelijk, "dat Rijkswaterstaat een speciaal team moest inschakelen om het afval op te ruimen".

Eerder werd hiervoor een 32-jarige man uit de Groningse gemeente Westerkwartier aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Hij blijft twee weken langer vastzitten.

Tot nu toe zeker zes mensen aangehouden

De mannen uit Gorredijk en Opende worden volgens de politie net als de inwoner van Westerkwartier verdacht van het blokkeren van de snelweg, brandstichting en overtredingen van de Wet milieubeheer.

De politie heeft onderzocht bij welke dumpingen de aangehouden verdachten precies zijn betrokken. Zij worden deze dinsdag nog verhoord.

Tot nu zijn zeker zes mensen aangehouden voor het dumpen van afval op de weg in het kader van de boerenacties. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. De zoektocht wordt wel bemoeilijkt doordat het Openbaar Ministerie pas sinds 4 augustus beelden van Rijkswaterstaat kan bekijken. Daarom is de politie ook nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden.