Oud-profvoetballer David Mendes da Silva blijft veertien dagen langer vastzitten. De veertigjarige voormalige Oranje-international, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van en handel in verdovende middelen, is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Telegraaf meldde eerder dat Mendes da Silva is opgepakt op een feest ter ere van zijn veertigste verjaardag. Hij is volgens de krant ook betrokken bij de malafide illegale goksite Edobet.

Het Openbaar Ministerie (OM) doet geen uitspraken over de identiteit van de verdachte. Wel meldt justitie dat het onderzoek nog in volle gang is. Daardoor kan geen verdere informatie worden verstrekt. Het OM sluit meer aanhoudingen niet uit.

Mendes da Silva debuteerde in 2000 in de hoofdmacht van Sparta. De geboren Rotterdammer met Kaapverdische roots speelde daarna voor Ajax, NAC Breda, AZ, Red Bull Salzburg en Panathinaikos en sloot zijn carrière in 2017 op 34-jarige leeftijd af bij Sparta.

Met AZ pakte Mendes da Silva in 2009 de landstitel. Bij Red Bull Salzburg won hij de Oostenrijkse 'dubbel'. Mendes da Silva debuteerde in februari 2007 in Oranje en kwam zeven keer uit voor het Nederlands elftal.