De burgemeester van Almelo heeft maandag een noodbevel afgekondigd voor het centrum van de stad. Na een manifestatie van boeren bij het het stadhuis kreeg een aantal mensen het aan de stok met de politie. Vier mensen zijn aangehouden.

Twee mensen werden gearresteerd vanwege belediging van agenten. Daarnaast werd een persoon aangehouden voor diefstal door middel van geweld. Een vierde persoon werd gearresteerd voor het niet opvolgen van bevelen.

Boeren en hun sympathisanten kwamen samen bij een omstreden omgekeerde vlag die op de kademuur tegenover het stadhuis is geschilderd. De demonstranten zijn het niet eens met het voornemen van de gemeente om de schildering van de omgekeerde vlag te verwijderen, meldt RTV Oost.

Na afloop van de demonstratie bleven enkele mensen hangen, terwijl tot maximaal 12.00 uur gedemonstreerd mocht worden. Volgens de gemeente verstoorde een groep mensen de openbare orde. Op beelden is te zien dat een groep slaags raakt met de politie. Agenten zijn daarbij aangevallen.

Volgens de gemeente was er geen aanvraag voor de manifestatie gedaan, maar mocht deze onder enkele voorwaarden toch doorgaan. Er mochten maximaal vijfhonderd mensen deelnemen aan de manifestatie en er mocht alleen gedemonstreerd worden op een strook aan de overkant van het water. Ook Viruswaarheid-voorman Willem Engel was aanwezig.

Demonstranten raken slaags met politie tijdens protest in Almelo
45
Demonstranten raken slaags met politie tijdens protest in Almelo