De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag negentien demonstrerende boeren gearresteerd omdat zij distributiecentra in het Zuid-Hollandse Bleiswijk hadden geblokkeerd. Onder de arrestanten zijn negen minderjarigen, zegt een politiewoordvoerder tegen NU.nl.

De burgemeester besloot de ME in te zetten omdat de demonstranten ook na een gesprek en meerdere verzoeken weigerden weg te gaan. De arrestaties zijn volgens de politie "soepel en zonder geweld" verlopen.

De demonstranten zijn rond 4.30 uur aangehouden, laat de politie weten. Allen zijn inmiddels vrijgelaten. De tien volwassen krijgen een boete voor overtreding van de Wet openbare manifestaties. De negen minderjarigen worden op een later moment gehoord.

De tractoren van de boeren zijn naar een andere plek gebracht. De landbouwvoertuigen kunnen op een later moment worden opgehaald.

De groep actievoerende boeren blokkeerde voor de derde nacht op rij het terrein, waardoor distributiecentra aan de Facetlaan en de Laan van Mathenesse minder goed bereikbaar waren.

Een groep andere boeren is donderdagochtend met trekkers aanwezig op de Dam in Amsterdam. Ze tonen daar onder meer borden waarop staat dat boeren "al genoeg ingeleverd" hebben.