Een kleine groep boeren blokkeert woensdagochtend opnieuw een distributiecentrum van supermarkt ALDI in Drachten. Ook bij Groningen Airport Eelde protesteren boeren tegen de stikstofmaatregelen. Verder zijn er op dit moment geen (grote) boerenacties bij distributiecentra of op openbare wegen.

Even na 9.00 uur reden zo'n twintig voertuigen het terrein van Groningen Airport Eelde op. Een aantal staat op de stoep geparkeerd, pal voor de vertrekhal van het vliegveld.

Volgens Dagblad van het Noorden verloopt het protest gemoedelijk en volgens afspraak. Burgemeester Marcel Thijsen heeft met de boeren afgesproken dat landingsbanen niet geblokkeerd worden, zegt een woordvoerder. Ook de traumahelikopter en het orgaantransport naar het UMCG in Groningen mogen niet belemmerd worden.

Dagblad van het Noorden meldde eerder dat er zo'n duizend actievoerders werden verwacht, maar met enkele tientallen aanwezige boeren blijkt dat aantal dus grof overschat te zijn.

Bijna alle blokkeeracties bij distributiecentra voorbij

Aan bijna alle blokkeeracties bij distributiecentra van supermarkten in Nederland kwam dinsdagavond na twee dagen een einde. Wel kwamen boeren op enkele andere plaatsen in het land nog in actie. Zo vond op de A50 tussen Arnhem en Apeldoorn een kortstondige blokkade plaats. Ook werden er hooibalen en autobanden in brand gestoken.

Bij een boerenprotest bij Heerenveen heeft een politieagent gericht geschoten. Volgens de politie probeerden boeren met tractoren in te rijden op agenten en dienstauto's.

Onduidelijk is of boeren woensdag nieuwe, spontane acties zullen uitvoeren. Behalve bij Groningen Airport Eelde staan er geen demonstraties gepland.

Trekkers zetten ALDI-vrachtwagen klem in Drachten
44
Trekkers zetten ALDI-vrachtwagen klem in Drachten