Boeren die maandag actievoeren tegen het stikstofbeleid, zouden ook plannen hebben om routes te gaan rijden over snelwegen in het hele land. Vroeg in de ochtend was daar volgens Rijkswaterstaat nog niets van te merken. Maar als alle plannen waarover online wordt gesproken worden uitgevoerd, kan het nog erg druk worden op de wegen.

Voorgenomen trajecten gaan online rond in groepen waar boerenbetogers in zitten, met name via berichtendienst Telegram. Zo heeft een club die zichzelf Convoy NL noemt voorgesteld om iedere twee uur nieuwe groepen te verzamelen op de aangewezen punten.

In alle twaalf provincies zijn op deze manier acties voorzien, waarbij boeren op hun tractoren rondjes willen rijden over de rijkswegen. Het is wel nog de vraag hoe dit deel van de acties precies gaat uitpakken, want er is geen centrale organisatie door bekende actiegroepen en "verzamelpunten en routes kunnen in de loop van de dag veranderen", schrijven de betrokkenen.

Op de voorgestelde lijsten en kaartjes staan drukke wegen als de A4 tussen Den Haag en Rotterdam, de ringweg rond Amsterdam, de A27 van Utrecht naar Gorinchem, de A2 tussen Nederweert en Eindhoven en de A28 tussen Groningen en Assen.