Door personeelstekort bij de NS rijden er vanaf maandag op een aantal trajecten opnieuw minder treinen. Dat meldt de NS zondag. Deze week zullen er op zes trajecten minder treinen rijden, dat zijn er twee meer dan afgelopen week.

In de spits zullen minder Sprinters rijden tussen Rotterdam Centraal en Gouda Goverwelle. Ook op werkdagen tot 20.30 uur zullen er minder Sprinters rijden tussen Den Haag Centraal en Gouda Goverwelle.

Ook rijden er minder intercity's tussen Arnhem, Schiphol en Rotterdam, tijdens de spits tussen Enkhuizen en Amsterdam Centraal, op zaterdag tussen Dordrecht en Lelystad Centrum en op maandag tot en met zaterdag tussen Amsterdam Centraal en Eindhoven Centraal, meldt de NS.

De NS verwacht later meer bekend te kunnen maken over de gevolgen van het personeelstekort vanaf 11 juli. Volgens de NOS zouden er dan op acht trajecten minder treinen gaan rijden.

De NS moest vorige maand al vaker minder treinen inzetten op een aantal trajecten. Het vervoersbedrijf heeft veel vacatures uitstaan en is op zoek naar onder meer conducteurs, machinisten en monteurs.