Vijf jonge kinderen en een volwassene zijn vrijdagmiddag ernstig gewond geraakt na een frontale aanrijding tussen twee auto's in de buurt van Meppel in Drenthe. Twee andere inzittenden, onder wie een kind, raakten lichtgewond, meldt de politie.

Onbekend is hoe oud de slachtoffers precies zijn en of er iemand in levensgevaar is. De zwaargewonden zijn per traumahelikopter of ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ongeveer zeven ambulances en twee traumahelikopters waren uitgerukt om hulp te verlenen.

Volgens burgemeester Richard Korteland van Meppel ziet het ernaar uit dat alle slachtoffers komen uit de naburige gemeente De Wolden.

Het ongeval vond rond 17.20 uur plaats op de Haakswold, een weg tussen Meppel en Ruinerwold. De weg was uren dicht voor onderzoek. De politie en brandweer hadden de plek van het ongeval met schermen afgesloten. In de loop van de avond gaven zij de weg weer vrij.

De politie onderzoekt de toedracht van het incident. Voor alle betrokkenen wordt slachtofferhulp geregeld. De politie verwacht zaterdag meer informatie vrij te geven over het ongeluk.