De terminal op Eindhoven Airport is donderdagmiddag bijna vijf uur gesloten geweest in verband met de vondst van een mogelijk vuurwapen. De douane was om die reden zo'n twee uur dicht. Uiteindelijk bleek er geen dreiging te zijn. Tot dusver zijn zeker tien vertrekkende vluchten geschrapt. Meerdere andere vluchten liepen vertraging op.

Reizigers kregen rond 13.15 uur te horen dat ze de terminal niet meer in mochten. Even voor 18.00 uur ging het gebouw weer open. De veiligheidscontroles waren volgens het vliegveld rond 15.00 uur al hervat. De terminal bleef in eerste instantie dicht, zodat de rijen voor de controles weggewerkt konden worden.

De luchthaven vraagt passagiers van wie de vlucht is geannuleerd naar huis te gaan om daar online om te boeken. Het zou niet mogelijk zijn dat op het vliegveld te doen. Op beelden is te zien dat het erg druk is op Eindhoven Airport. Ook is te zien dat er buiten veel passagiers staan te wachten.

Volgens een woordvoerder van de marechaussee was er geen sprake van een dreigende situatie. Het is volgens hem vrijwel zeker dat het niet om een vuurwapen ging dat werd aangetroffen. Volledig uitsluitsel kon de zegsman daar nog niet over geven, omdat het onderzoek nog niet was afgerond.

De marechaussee wordt standaard ingeschakeld bij een melding van een mogelijk vuurwapen, stelt een woordvoerder. Het voorwerp verscheen op een scan bij de controle. Naast annuleringen hebben reizigers ook te maken met vertraagde vluchten en zijn meerdere inkomende toestellen omgeleid naar andere luchthavens.

Reizigers filmen enorme drukte op Eindhoven Airport
20
Reizigers filmen enorme drukte op Eindhoven Airport