Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vijftien jaar gevangenisstraf geëist tegen Manodj B. (42) uit Hoorn voor het ombrengen van de Surinaamse Sumanta Bansi.

De destijds 22-jarige studente biomedische wetenschappen verdween in februari 2018 van de aardbodem. Sindsdien is ze spoorloos.

Volgens het OM is er geen twijfel dat Bansi door geweld om het leven is gekomen. Manodj B. zou haar doelbewust hebben omgebracht en daarna haar lichaam hebben weggemaakt. In de rechtbank van Alkmaar vroegen de aanklagers vrijspraak voor vader Dwarka B. (65).

Ondanks verschillende zoektochten de afgelopen jaren is er geen spoor van Bansi gevonden. Donderdag doorzocht de politie na een nieuwe tip nog een deel van recreatiegebied de Hulk in Scharwoude, opnieuw tevergeefs.

Bansi woonde destijds in bij B. en zijn gezin en raakte van hem in verwachting. Door de zwangerschap stond de eer van de Hindoestaanse familie B. op het spel. Bij een eerdere zwangerschap in september 2017 had de studente onder druk van het gastgezin al besloten tot een abortus.

Zo verliep de zoekactie naar vermiste Sumanta Bansi
180
Zo verliep de zoekactie naar vermiste Sumanta Bansi