Bij een explosie in een synthetisch drugslab in het Friese Haule zijn dinsdagavond een dode en een zwaargewonde gevallen. Het gewonde slachtoffer is een 21-jarige man uit Eindhoven. Hij is naar het ziekenhuis afgevoerd. De politie heeft het dodelijke slachtoffer nog niet kunnen identificeren als gevolg van zware verminking.

De explosie vond rond 22.00 uur plaats in een schuur aan de Polderweg. Agenten troffen ter plaatse de twee slachtoffers aan. Het is niet bekend hoe de zwaargewonde persoon eraan toe is. Wel laat de politie weten dat ze de man nog niet gesproken heeft over zijn rol bij het lab.

De politie doet onderzoek en heeft het gebied rond de schuur afgezet. De brandweer onderzoekt het gebied in verband met mogelijk vrijgekomen gevaarlijke stoffen.

De schuur staat in een landelijk gebied, er is volgens de politie maar één woning in de buurt. Verder is er geen direct gevaar voor omwonenden.

Ook is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie aanwezig om het drugslab te ontmantelen. De ketels in het pand wijzen erop dat er synthetische drugs werden gemaakt.