De politie Oost-Nederland kondigt zaterdag aan dringend op zoek te zijn naar de 41-jarige Martijn van de L. uit Arnhem. De man is mogelijk betrokken bij de dood van een vrouw die donderdagavond werd gevonden.

De politie is afgelopen donderdag een onderzoek gestart nadat in de avond een overleden vrouw werd aangetroffen aan de Cuijkstraat in Arnhem. Volgens de politie kan de verdachte een gevaar voor zichzelf en zijn omgeving zijn. Daarom wordt mensen gevraagd direct 112 te bellen als ze hem zien, en hem niet zelf te benaderen.

De politie vraagt mensen die donderdagavond iets opvallends hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Cuijkstraat, contact op te nemen. Dat kan via 0900-88 44 of anoniem via 0800-7000. "Ook beelden van bijvoorbeeld beveiligingscamera's, videodeurbellen of dashcambeelden uit de omgeving kunnen relevant zijn voor het onderzoek. Alle informatie, hoe klein het misschien ook lijkt, is welkom."

Update: In een eerdere versie van dit bericht stond een achternaam en foto van de verdachte, omdat de politie die ook heeft gepubliceerd. Bij nader inzien besloten we de achternaam en foto van de verdachte te verwijderen. Onze taak is namelijk verslag doen van wat er in de wereld gebeurt, niet het opsporen van verdachten. Daarbij letten we ook op privacy, want dagelijks bezoeken miljoenen mensen NU.nl.

Wanneer de politie meldt dat er een concreet gevaar is voor willekeurige andere slachtoffers, vinden wij het belang van opsporing belangrijker dan privacy. In zo'n geval kiezen we ervoor om naam en foto wel herkenbaar te maken. Vooralsnog hebben we daar echter geen signalen van, vandaar dat we de naam hebben geanonimiseerd en de foto verwijderd. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen op de voet. Mocht er wel sprake zijn van concrete dreiging, dan kiezen we ervoor om de verdachte uit de anonimiteit te halen.