Bij een ongeval in pretpark Sprookjesbos in Valkenburg aan de Geul zijn vrijdagmiddag twee volwassenen en een kind gewond geraakt. Een karretje van een attractie is naar beneden gevallen, meldt een woordvoerder van Veiligheidsregio Zuid-Limburg aan NU.nl. De politie sprak eerst van zes gewonden, maar dat blijkt niet te kloppen.

Het ongeval gebeurde rond 14.45 uur. In het karretje dat naar beneden viel, zaten twee volwassenen en twee kinderen. Drie van hen zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Hun toestand is stabiel, meldt de woordvoerder. De andere persoon raakte niet gewond.

Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend. Voor het ongeval is een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek niet nodig. Op het moment van het ongeluk was het druk in het park. Er was even paniek, maar die was snel voorbij, zegt de woordvoerder.

Het karretje dat viel, was van de attractie Ballontoren Calidius. Dit is een toren met karretjes die bezoekers meenemen naar een hoogte van zo'n 10 meter. De attractie is sinds vorig jaar september open. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk. De Calidius is voorlopig gesloten.

Drie gewonden bij ongeluk met attractie in Sprookjesbos
43
Drie gewonden bij ongeluk met attractie in Sprookjesbos

Sprookjesbos zaterdag gewoon open

"Directie en personeel zijn ontdaan over het voorval en we betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren", laat het park vrijdagavond in een verklaring weten. Het Sprookjesbos sloot vrijdag eerder de deuren. Zaterdag is het park wel gewoon open, met uitzondering van Ballontoren Calidius dus.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit onderzoekt hoe het ongeluk in het Sprookjesbos heeft kunnen gebeuren. Ook het pretpark zelf heeft laten weten dat het een onderzoek is gestart.