Op deze Hemelvaartsdag is het druk op de wegen rond de modeoutlets. Ook op de wegen richting pretparken kwamen mensen in de file te staan.

Het is al de hele dag aansluiten om binnen te komen bij Designer Outlet Roermond. Volgens de ANWB staat er vooral file vanaf de Duitse grens, met eerder op de dag uitschieters in de wachttijden van tachtig tot honderd minuten. In de middag moesten automobilisten nog altijd een uur wachten.

De gemeente roept mensen op om niet met de auto naar de stad te komen, maar te gaan fietsen of lopen. Mensen die van verder weg komen, wordt geadviseerd trein of openbaar vervoer of (vanuit Duitsland) de FlixBus te pakken. Naast Roermond heeft ook Venlo te maken met massale toestroom van oosterburen tijdens Hemelvaart. De gemeente verwacht dat de drukte tot en met zondag aanhoudt.

Uur in de file voor Bataviastad

Ook op de dijk Enkhuizen-Lelystad, een van de routes naar de in Lelystad gevestigde outlet Bataviastad, was het aanschuiven in de rij. Op het drukste moment bedroeg de wachttijd een uur. In de loop van de middag was dat geslonken naar tien minuten.

De ANWB verwacht ook weer drukte als de winkels dichtgaan, hoewel het verkeer dan meer zal worden gespreid omdat de outlets langer open zijn vanwege het lange weekend.

Pretparken bleken ook een populaire bestemming. Op de wegen richting de Efteling moesten automobilisten rekening houden met file. Rondom pretpark Walibi was het vooral donderdagochtend druk.