Vier mensen die zijn opgepakt in Rotterdam na de verloren wedstrijd van Feyenoord zitten nog altijd vast, meldt de politie donderdagmiddag. Zij worden verdacht van "diverse geweldsincidenten". In totaal werden 79 mensen opgepakt tijdens de ongeregeldheden. Eerder sprak de politie nog van 72 aanhoudingen. Het merendeel hiervan is dus inmiddels weer op vrije voeten.

Duizenden Feyenoordsupporters waren woensdagavond in Rotterdam om op verschillende plekken de Conference League-finale van hun club tegen AS Roma te volgen, die in Tirana werd gespeeld. Ze zagen Feyenoord naast de cup grijpen.

Hierna braken op meerdere plekken in de stad opstootjes en vechtpartijen uit en richtten relschoppers flinke vernielingen aan. Zo raakten onder meer een bus en een tram beschadigd. Ook sneuvelden onder meer ruiten van een kledingzaak en vernielden raddraaiers acht plastic kunstbeelden die op het Kruisplein stonden.

De relschoppers gooiden met vuurwerk en fakkels en bekogelden de politie. Twee agenten raakten hierbij lichtgewond. Om de rust te herstellen moest de ME charges uitvoeren en werden er op de Coolsingel en het Hofplein waterwerpers ingezet om de straten leeg te krijgen. Rond 1.00 uur was het weer rustig in de stad.

De gemeentelijke dienst Stadsbeheer was van 5.00 uur tot 10.00 uur bezig om de stad op te ruimen. Een woordvoerder van Stadsbeheer laat aan NU.nl weten dat de schade de komende dagen in kaart wordt gebracht.

"Verder zijn onze medewerkers vooral bezig geweest met het opruimen van plastic bekertjes. Vooral bij het Stadhuisplein en De Kuip, die was uitverkocht, was het vies", aldus de woordvoerder.

ME in Rotterdam grijpt in na verloren finale Feyenoord
36
ME in Rotterdam grijpt in na verloren finale Feyenoord

Onder meer de ruiten van deze kledingzaak moesten het ontgelden.

Onder meer de ruiten van deze kledingzaak moesten het ontgelden.
Onder meer de ruiten van deze kledingzaak moesten het ontgelden.
Foto: ANP