De politie heeft woensdagavond 72 mensen opgepakt in Rotterdam na het verlies van Feyenoord in de Conference League-finale tegen AS Roma (1-0). Op meerdere plekken in de stad was het onrustig.

Op verschillende plaatsen in de stad ontstonden opstootjes. Volgens een politiewoordvoerder waren er verschillende incidenten en vechtpartijen in de stad. Agenten werden bekogeld met stenen en flessen. Twee agenten raakten lichtgewond toen ze getroffen werden door glas en een steen.

De relschoppers richtten "flinke vernielingen" aan, aldus de woordvoerder. Onder meer een tram en een bus raakten beschadigd. Vooral in het centrum waren veel zware vuurwerkknallen te horen.

De mobiele eenheid (ME) voerde charges uit. Ook werden op de Coolsingel waterkanonnen ingezet om de straat leeg te krijgen. Rond 1.00 uur keerde de rust terug in de stad.

De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit en roept omstanders op om camerabeelden te delen, zodat meer relschoppers kunnen worden geïdentificeerd.

ME in Rotterdam grijpt in na verloren finale Feyenoord
36
ME in Rotterdam grijpt in na verloren finale Feyenoord

Onrust na de wedstrijd

Er was rondom de finale veel politie op de been in Rotterdam. Ook voorafgaand aan de wedstrijd klonken er onder meer op het Stadhuisplein en de Lijnbaan harde knallen van zwaar vuurwerk. Daarnaast staken supporters rookbommen en fakkels af. De politie hoefde toen nog niet in te grijpen.

Tijdens de wedstrijd was het rustig in de stad, al was Rotterdam zeker niet uitgestorven. De rust gaf sommige agenten de gelegenheid om ook een deel van de finale te zien.

Na het laatste fluitsignaal in Tirana dropen de eerste supporters teleurgesteld af van de pleinen met grote schermen. Grimmig was het op dat moment nog niet. Toen een half uur na de verloren finale de Feyenoord-evenementen in Rotterdam sloten, werd het onrustig.