Komende week wordt het koeler met af en toe een bui. Maar er is ook plaats voor zonneschijn, zegt Weerplaza. Maandag gaat het flink regenen en is er kans op onweer, de dagen erna blijft het wisselvallig.

Maandag wordt het minder zomers met regen en kans op onweer en hagel aan het einde van de middag. Mogelijk komen er windstoten tot ongeveer 60 kilometer per uur voor.

Het KNMI heeft code geel uitgegeven. Deelnemers aan het verkeer en buitenactiviteiten kunnen hier hinder van ondervinden. Maar in het noordoosten en oosten blijft het nog lang droog en zonnig. Ook de temperatuur blijft aangenaam: het wordt 20 tot 23 graden.

De rest van de week lijkt het lenteweer wat af te remmen. Het wordt het minder warm en verspreid over het land valt een aantal buien en is er veel bewolking.

Rest van de week wisselvallig, maar ook ruimte voor de zon

Dinsdag wordt het met 15 tot 18 graden aanmerkelijk koeler. Het wordt bewolkt met af en toe zon en enkele buien die overtrekken. De wind vanuit het zuidwesten is matig, maar aan zee kan het krachtig waaien.

Woensdag wordt het zonniger met temperaturen van 17 tot 20 graden, maar is er ook kans op enkele buien. Donderdag blijft het op veel plaatsen droog met af en toe zon, maar wordt het kouder. Ook de dagen erna is er een bui mogelijk, maar schijnt geregeld de zon.