De 24-jarige automobilist die twee weken geleden in Alblasserdam een dodelijk ongeluk zou hebben veroorzaakt waarbij twee jonge vrouwen om het leven kwamen, reed volgens het Openbaar Ministerie (OM) door rood en te hard. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van Rijnmond. Eerder was al bekend dat de man verdacht wordt van doodslag.

De maximumsnelheid op de Edisonweg lag op 30 kilometer per uur vanwege wegwerkzaamheden. In de nacht van 5 op 6 mei zou de automobilist uit Papendrecht twee tot drie keer zo hard hebben gereden. Hij kwam in botsing met twee jonge vrouwen, beiden uit Alblasserdam, die samen op een scooter zaten. De negentienjarige vrouw overleed kort na het ongeluk en de achttienjarige vrouw stierf later in het ziekenhuis.

De bestuurder van de auto bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. Hij had volgens de politie geen drank of drugs gebruikt. Het voorarrest van de man werd deze week met negentig dagen verlengd.

Die bewuste vrijdag was er ook een schietpartij op een zorgboerderij in Alblasserdam. Daarbij kwamen een 16-jarig meisje en een 34-jarige vrouw om het leven, en raakten meerdere mensen gewond.