De opvanglocatie in Ter Apel zit opnieuw vol, laat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) woensdag weten. Tientallen asielzoekers moeten de komende nacht doorbrengen op een stoel in de wachtruimte van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), vertelt een woordvoerder.

Het COA zegt dat in de opvanglocatie in Ter Apel geen plaats meer is. Er zouden tevens geen bussen beschikbaar zijn om vluchtelingen naar een crisisnoodopvanglocatie elders in het land te brengen.

Door problemen op het spoor in Noord-Nederland waren er al extra bussen in gebruik. Ook zijn er veel bussen onderweg met schoolreisjes, kreeg het COA te horen.

Er is nog wel vervoer gevonden voor vijftig asielzoekers die in een noodopvanglocatie in het Gelderse Beuningen gaan slapen. Als zich woensdagavond nog meer asielzoekers melden in Ter Apel, zullen die ook ondergebracht worden in de wachtruimte van de IND.

"Dit is absoluut niet wat we willen, maar er is op dit moment geen andere oplossing", aldus de zegsman van het COA. De asielzoekers die de komende nacht op een stoel moeten doorbrengen, worden donderdag alsnog naar een crisisnoodopvanglocatie gebracht.

De opvanglocatie in Ter Apel, waar plek is voor tweeduizend asielzoekers, moet de laatste tijd vaak alarm slaan vanwege capaciteitsnood. Zo moesten vorige week mensen nog enige tijd buiten slapen, omdat er geen plek meer was. Ook die mensen mochten uiteindelijk overnachten in de wachtruimtes van het centrum.

Kan jouw gemeente gedwongen worden om asielzoekers op te vangen?
155
Kan jouw gemeente gedwongen worden om asielzoekers op te vangen?