De veertigjarige man die verdacht wordt van dubbele moord en brandstichting bij een gezinsdoding maandag in Geldermalsen, is zondag overleden. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte raakte zwaargewond nadat hij donderdag had geprobeerd om zelfmoord te plegen.

Door zijn overlijden is strafvervolging niet meer mogelijk, meldt het OM. Wel zal het strafrechtelijk onderzoek door de politie naar het incident nog doorlopen.

De man werd verdacht van het ombrengen van een 38-jarige vrouw en een 6-jarige jongen, van wie hij de vader is. De twee werden maandagochtend dood gevonden in een woning aan de Emmalaan in Geldermalsen. De man werd in de nacht van maandag op dinsdag gevonden in zijn auto in Duitsland.

In afwachting van zijn uitlevering aan Nederland verscheen hij afgelopen woensdag voor de rechtbank in Paderborn. Hij werd vervolgens in afwachting van zijn uitlevering in verzekerde bewaring gesteld. Op donderdag werd hij aangetroffen in zijn cel na een zelfmoordpoging.

Het is nog onduidelijk hoe de zelfmoordpoging heeft kunnen gebeuren. Daarover wil het OM nog geen mededelingen doen. Het OM liet al eerder weten erover in "nauw contact" te staan met de Duitse justitie.

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).