Op de Sallandse Heuvelrug in de buurt van Holten in Overijssel is een natuurbrand uitgebroken. De brand woedt op de Holterberg en is ongeveer 25 voetbalvelden groot, meldt de brandweer. Sinds 20.45 uur is het vuur onder controle.

De brandweer voert sinds het sein brand meester nabluswerkzaamheden uit. Eenheden blijven ter plaatse om het gebied te controleren op kleine vuurhaarden, meldt brandweer Twente.

De brandweer meldde even voor 16.00 uur meerdere meldingen te hebben ontvangen van rookontwikkeling, waarop een aantal eenheden is uitgerukt. Er werd al snel opgeschaald naar een zeer grote brand. Zeker twaalf blusvoertuigen kwamen ter plaatse.

Op Twitter meldde de brandweer dat een speciaal team werd ingezet om de brand tegen te gaan. De Handcrew Overijssel, zoals het team heet, deed dat bijvoorbeeld met vuurzwepen, waarmee het vuur uitgeslagen kan worden.

Volgens Brandweer Twente waren er zondagmiddag nog wandelaars aanwezig in het gebied. Die kregen een oproep om een veilige plek te zoeken. De harde wind kon namelijk de verspreiding van de brand versnellen. Een NL-alert versturen was volgens de brandweer niet nodig.