De dertienjarige Nederlandse jongen die sinds woensdag werd vermist in de zee bij Maleisië is overleden, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag.

De jongen en zijn vader waren samen met twee anderen gaan duiken voor de zuidoostelijke kust van Maleisië toen ze werden meegesleurd door een sterke stroming. De vader zei eerder op zaterdag dat zijn zoon te zwak was om zo lang te kunnen overleven.

De 46-jarige Brit werd zaterdag gered, samen met een 18-jarige vrouw uit Frankrijk. De 35-jarige Noorse instructrice kon donderdag als eerste in veiligheid worden gebracht.

Volgens de instructrice kwam de groep na een uur duiken boven water, maar was de boot verdwenen. Daarna werden ze meegesleurd door een sterke stroming en verloor de Noorse de rest uit het oog. De kapitein van de boot is na het incident aangehouden door de politie omdat hij onder invloed van drugs was toen hij de boot bestuurde.

De zoektocht naar de jongen werd zaterdag verplaatst naar Indonesische wateren. Volgens de Maleisische autoriteiten ligt het gezien de stroming voor de hand dat de jongen daarheen is gedreven.

Helikopter redt duiker in Maleisië, Nederlander nog vermist
44
Helikopter redt duiker in Maleisië, Nederlander nog vermist