Een van de twee verdachten die zaterdagavond werd aangehouden op verdenking van het neersteken van een 22-jarige man in Rosmalen, is vrijgelaten. Het zestienjarige meisje zou niet hebben gestoken, schrijft de politie op Twitter. De andere verdachte, een meisje van zeventien, zit nog vast.

Het fatale steekincident gebeurde zaterdagavond op het terras van een eetgelegenheid in de Brabantse plaats. Op een van de terrassen in het centrum ontstond rond 21.30 uur ruzie tussen een aantal gasten, aldus een politiewoordvoerder zondag.

Iemand die betrokken was bij de ruzie belde het slachtoffer op om hem te vragen langs te komen. Toen het slachtoffer bij het terras aankwam, werd hij neergestoken.

Zwaargewond week hij uit naar een andere horecagelegenheid in de buurt. Hulp van ambulancepersoneel en de komst van een traumahelikopter mochten niet baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De twee meisjes werden aangehouden. Het zeventienjarige meisje dat nog vastzit, wordt nog altijd gezien als verdachte in het onderzoek.