Een 64-jarige man uit het Gelderse Gaanderen die zaterdag in het centrum van Ede vermoedelijk opzettelijk door een automobilist werd aangereden, is overleden, meldt de politie zondag. De politie heeft een 36-jarige vrouw uit dezelfde plaats aangehouden. Zij wordt verdacht van doodslag.

Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw de man vermoedelijk opzettelijk heeft aangereden in het stations- en winkelgebied in de straat De Halte, laat de politie zondag weten. Mogelijk gebeurde dat na een eerdere aanrijding op een parkeerplaats.

Volgens getuigen werd het slachtoffer meerdere keren overreden door de automobilist, meldde Omroep Gelderland. De man werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed.

De vrouw reed na de aanrijding weg. De politie startte meteen een uitgebreide zoekactie en riep via Burgernet op naar het voertuig uit te kijken. De auto werd niet veel later aangetroffen op de Schaapweg. De vrouw werd aangehouden en ingesloten.

Bij het incident zijn veel getuigen geweest. De politie heeft iedereen die zij nog niet gesproken had gevraagd zich te melden en heeft slachtofferhulp ingeschakeld.