De politie heeft twee meisjes van zestien en zeventien jaar aangehouden op verdenking van het neersteken van een 22-jarige man in Rosmalen. Het fatale steekincident gebeurde zaterdagavond op het terras van een eetgelegenheid. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later.

Het steekincident vond plaats aan de Driesprong in het centrum van Rosmalen. Op een van de terrassen daar was rond 21.30 uur een ruzie ontstaan tussen een aantal gasten, aldus een politiewoordvoerder. "Wat de precieze aanleiding voor die ruzie was, wordt nog onderzocht."

Het slachtoffer werd door iemand die bij de ruzie betrokken was gebeld om te komen. Toen hij bij het terras aankwam, werd de man gestoken. Zwaargewond stak hij daarna het plein over naar een andere horecagelegenheid.

Ambulancepersoneel ontfermde zich daar over het slachtoffer en ook de traumahelikopter werd ingezet, maar uiteindelijk overleed het slachtoffer ter plaatse.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. Er wordt technisch onderzoek verricht en agenten spreken met getuigen.