Een verkeersruzie heeft zaterdagavond op de A1 bij Deventer geleid tot een achtervolging op de snelweg. Ook werden schoten gelost op een auto waarin een gezin met jonge kinderen zat.

Een 45-jarige man uit Enschede raakte daarbij gewond. Volgens de politie kregen hij en een andere bestuurder ruzie. Waarover de ruzie ging, is niet duidelijk.

De twee automobilisten stopten op de vluchtstrook bij Deventer-Zuid. De 45-jarige man wilde naar eigen zeggen met de andere weggebruiker in gesprek gaan.

Toen hij uit de auto stapte en naar de andere bestuurder liep, werden de schoten gelost. De man rende terug naar zijn auto en daarna reden beide automobilisten de snelweg weer op.

De 45-jarige man uit Enschede merkte dat hij gewond was, stopte op een parkeerplaats en belde de politie. Hij kon ter plaatse behandeld worden.

De politie heeft twee verdachten opgepakt in Enschede. Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse. Het wapen waarmee geschoten zou zijn, is niet in de auto aangetroffen.